Over zwangerschapsyoga

Hoe subtiel …. 2 cellen die tot elkaar kwamen en zie…het wonder is geschied!

Waarom zwangerschapsyoga

Zwangerschap is letterlijk en figuurlijk een groeiproces.
Tijdens de zwangerschap vinden er veel veranderingen plaats voor beide ouders.
Yoga biedt ouders de gelegenheid bewust om te gaan met de veranderingen die tijdens de zwangerschap plaats vinden.
Ouders kunnen de verbondenheid met hun nog ongeboren kindje zo optimaal mogelijk ervaren. “Even aandacht en tijd voor jezelf en je kind!”

De moeder leert omgaan met onrust, onzekerheid, angst en pijn.
Naast lichaamsbewustzijn, leert ze in de yogalessen ook vertrouwen te hebben in de werking van haar eigen lichaam.
De partner leert hoe hij/zij zowel tijdens de zwangerschap en de bevalling kan helpen.
Door middel van aangepaste asana’s (lichaams-houdingen) adem-, ontspannings- en bekken(bodem)oefeningen wordt toegewerkt naar een ontspannen beleving van de geboorte van het kind. Goede houding voorkomt veel klachten, o.a. rug/bekkenklachten. Moeder worden is de grootste inwijding die je als vrouw in het leven mag meemaken. (wat niet voor iedereen is weggelegd. Moeder worden is een totaal pakket. Het heeft veel impact in jullie nieuwe leven.                                                                       
Er wordt veel informatie gegeven
over o.a. het toepassen van perineummassage en rondom zwangerschapskwaaltjes- en klachten ter voorkoming of verlichting.  De begeleiding hierin is bijzonder en heel praktisch. Ingrid staat hierom bekend in de omtrek. Voor ontspanning wordt veelal de yogaswing gebruikt, heel prettig bij rug en bekkenklachten.

Opzet van zwangerschapsyoga

U kunt al vrij vroeg in de zwangerschap naar de yogalessen komen.
U kunt de lessen blijven volgen tot aan uw bevalling. Vanaf uw zwangerschapsverlof komt u ’s middags les volgen, of als je s’avonds eens een keer niet kunt ivm werk.etc, ben je ook welkom.

In deze periode wordt (minimaal) 2 keer een afspraak gemaakt om samen met uw partner te komen. In de eerste partner- les wordt geoefend in: ademoefeningen, flankademhaling, contact maken met uw baby en massage door partner. De tweede vooral praktische les (perstechniek, opvang van weeën, gebruik kammetjes etc.) is vaak een individuele les of in kleine groep. Hiervoor wordt een afspraak gemaakt met u en is vrij laat in de zwangerschap. Rond de 36 weken in onderling overleg.

Minimaal een avond wordt besteed aan informatie over: wanneer de baby er is … wat dan? Onderwerpen zoals: basis bevestigend tillen en dragen, vertragen, emmeren, draagdoeken, rust/regelmaat en prikkelreductie, wel of geen borstvoeding; kunnen aan bod komen.

In overleg met docente kan de docente ook gebruik maken van de therapie-les voor extra instructie van adem en ontspanning aan u.

Na de bevalling is er een terugkom bijeenkomst samen met uw baby, waarin u leert uw baby te masseren met een deegbolletje (ayurvedische massage). Hiervoor wordt u per mail uitgenodigd.

Na-yoga of postnatale yoga is mogelijk bij voldoende belangstelling. Hier leert u hoe om te gaan met uw lichaam en geest na de zwangerschap.  Zien Na-Yoga.

Kosten zwangerschapsyoga (+/- 4 tot 6 maanden) 

Wij bieden een all-in pakket ongeacht het aantal lessen dat u volgt. Dit bedraagt € 290,- (incl. 21% btw) voor het gehele pakket van 4 tot 6 maanden. Dit houdt in:

  • +/- 18 lessen (1,5 – 2 uur)
  • 3 partnerlessen (2 ½ uur)
  • 1 terugkombijeenkomst (na de bevalling, 2 – 3 uur)

Een deel van dit geld kunt u declareren bij uw eigen zorgverzekering (€ 100 tot € 200 euro).

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact op met Ingrid.