Over Yoga

Wat is yoga

Yoga is een oeroude wetenschap die je de middelen aanreikt om zelf zorg te dragen voor je lichamelijk, geestelijk en spiritueel welzijn!
Voor de innerlijke mens is nog geen plastische chirurgie uitgevonden, maar wel yoga.

 

Doel van yoga:

Zelfbewustzijn en zelf acceptatie.
Yoga is een sanskriet woord dat vereniging betekent, oftewel: je verbinden met jezelf.
Niet meer zelf-vervreemd zijn, zijn wie je bent en dus niet langer vereenzelvigen met wat je meent te zijn, dat is het doel van de yoga.

 

Yoga is niet iets wat je doet, maar iets wat je beleeft, eigenlijk een manier van leven dus. Bewust worden dat je zelf spanning invoert in je lichaam.

Leren ontspannen/loslaten is daarbij heel belangrijk. Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en voor je lichaam.
Ook je dagelijkse (zit/sta) houding is enorm belangrijk. Yoga gaat verder dan de wekelijkse les van anderhalf uur!

In combinatie van adem- en ontspanningsoefeningen, kan dit bijdragen tot een bewustere en gezondere levenshouding. Yoga is makkelijk toe te passen in het dagelijkse leven.
Ons leven is dat wat onze gedachten ervan maken. In tijden van crisis, investeer in jezelf, investeer in je gezondheid. De ademoefeningen kalmeren de zenuwen.

Iedereen, jong en oud, kan yoga beoefenen, binnen zijn/haar eigen grenzen en mogelijkheden. Je werkt met je 3 instrument: je lichaam, adem en geest. Je hebt ze altijd bij je !
Je beoefent in de les allerlei lichaamshoudingen. Dan volgen adem-oefeningen en ga je oefenen met de zintuigen.
Concentratie; je aandacht erbij houden, is hierin belangrijk. Zo ga je iedere keer een stapje verder. De les eindigt altijd met een ontspanning.

Yoga leert je bewust te worden, te zijn en te blijven. Hoe ga je om met de wereld, je omgeving, met relaties, met je eigen lichaam en geest!
Hoe ga je om in het dagelijkse leven met wat er om je heen gebeurt. Hoe vaak houd je jezelf voor de gek !?!

Door yoga te doen investeer je liefde en geduld voor jezelf. Het kost enorm veel tijd om uiteindelijk jezelf te kunnen worden. Doch een klein beetje discipline geeft al veel resultaat. Succes is 10 % inspiratie en 90 % transpiratie, oftewel:

 

Een ons praktijk is beter dan tonnen theorie.

 

Als je lichaam tot rust komt, volgt de geest vanzelf.
Je lichaam is je onderbewuste; daar sla je alle spanningen en stress in op. Ga de confrontatie aan met jezelf; investeer in je lichaam, ziel en zaligheid.