Shantala Babymassage

In de eerste maanden na de geboorte is de taal van het lichaam de enige taal die een baby kent. Babymassage is een natuurlijke manier om elkaar beter te leren begrijpen. Door op een bewuste en liefdevolle manier bezig te zijn met masseren, wordt het contact met de baby intensiever; het geeft rust en ontspanning, niet alleen voor de baby,maar ook voor jezelf. Het gevoel van geborgenheid wordt versterkt. Dit komt de geestelijke en emotionele ontwikkeling van baby’s ten goede. Het in aandacht en met respect bezig zijn is één vande grondpeilers van deze massagevorm. De massage heeft veelal een positieve uitwerking bij alle baby’s en ook bij onrustige, gevoelige baby’s die veel huilen, baby’s met de
neiging tot overstrekken en baby’s met veel darmkrampjes.

 

Wat is Shantala massage

Shantala massage is een ritmische ontspanningsmassage voor baby’s die oorspronkelijk in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging. In Nederland is de massage ook toepasbaar gemaakt voor kinderen en volwassenen met en zonder een beperking.

Opzet en doel van de cursus

De cursus babymassage bestaat uit 5 bijeenkomsten en is bedoeld voor ouders /verzorgers met baby’s vanaf 6-10 weken tot 8 maanden . In de cursus leer je vaardigheden aan om met volledige aandacht het masseren van baby’s te kunnen uitvoeren. De cursus heeft geen therapeutisch karakter.

Inhoud van de cursus

Iedere les verloopt min of meer volgens een vast patroon. Gedurende 20 à 30 minuten masseer je je eigen kindje.
Na de massage worden de baby’s “ge-emmerd”,  weer aangekleed en eventueel gevoed. Onder het genot van een kopje thee wordt er nagepraat en een thema behandeld.
Iedere avond wordt doorgaans een van de cursisten  gemasseerd op rugzijde; over de kleren heen, zodat je zelf kunt voelen en ervaren wat je je kindje geeft.

Thema’s die behandeld kunnen worden:

•    Tiltechnieken en het dragen van je kind op haptonomische wijze.
•    Het belang van vertragen en om in rust en met aandacht met je baby bezig te zijn.
•    Roterend aan- en uitkleden.
•    Wat te doen bij darmkrampjes.
•    Kijken naar de reactie van je baby en welke grenzen de baby probeert aan te geven.
•    Lichaamstaal van je kind.
•    Hoe ervaar je het ouderschap.
•    De motorische ontwikkeling.
•    Huil- en slaapgedrag van je baby.
•    Je kunt ook zelf een thema aandragen

Er is een leestafel met boeken ter inzage. Een syllabus wordt uitgereikt aan begin van de cursus.

* Individuele cursus/begeleiding is, indien u dit wenst, mogelijk.
* Er is ook mogelijkheid om zelf een Shantalamassage te ontvangen. Heerlijk voor o.a. zwangeren of pas bevallen moeders.
Vraag naar de mogelijkheden.

Download hier de Flyer over shantala massage.